Història de la Fundació Finestrelles
L’any 1975, un grup de famílies preocupades per l’educació i el benestar de les seves filles amb discapacitat psíquica va crear, davant la insuficiència dels serveis públics d’aquell moment, l’Associació Finestrelles. Des de llavors, acumulem més de 45 anys d’experiència en l’atenció a persones amb discapacitat intel·lectual.
El primer centre es va ubicar al barri de Finestrelles, al costat de l’Hospital de Sant Joan de Déu, en una casa blanca i acollidora que comptava amb una mica de jardí i una petita piscina.
Les primeres famílies de Finestrelles van ser els Barraquer, González, Monset, Pastor, Ribera, Miret, Bergós, Cisa i Folch. Poc després es van incorporar els Estrada, Basso i Sangrá. Avui, comptem ja amb més de 40 anys d’experiència.
A partir de 1991, convertida ja en Fundació privada pro-discapacitats psíquics, Finestrelles va augmentar el nombre de serveis, amb noves iniciatives en projectes i teràpies innovadores.
Gràcies a l’empenta del primer president de la Fundació, Dionisio González, amb l’ajuda de la Fundació La Caixa i Fundació ONCE, i d’altres institucions i empreses, l’any 2005 Finestrelles es va traslladar a una nova seu, l’actual, ubicada en un terreny cedit per l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat, on anualment atén i assessora gairebé una vuitantena de families.
A Finestrelles, la nostra missió és proporcionar serveis i vetllar per les necessitats de les persones amb DID i les seves famílies, facilitant la seva autonomia i la seva integració a la societat. Així, contribuïm a la millora de la seva qualitat de vida.
Ens esforcem per ser reconeguts com un referent dins de l'assistència orientada a la qualitat i el tracte proper i humà. La nostra visió és clara: oferir un suport excepcional que faci la diferència en les vides de les persones que atenem.
PATROCINADORS GLOBALS DE LA FUNDACIÓ FINESTRELLES
MECENATGE
COL·LABORACIÓ GLOBAL
COL·LABORADORS
Fes-te amic de la Fundació Finestrelles
Gràcies a l’esforç dels amics de la Fundació podem tirar endavant projectes que d’altra manera no serien possibles.